tiistai 29. syyskuuta 2015

Buggia perjantai-illan aluksi

Ajattelimme ottaa pienen varaslähdön tanssi-iltojen opetukseen. Ja päädyimme aloittamaan sen ensimmäisellä perjantaitanssi-illalla. Lajina on Ruotsalainen Bugg tanssi joka on vakiintunut myös suomalaiselle tanssilavoille tanssittavaksi tanssiksi. Kyseessähän on siis yksi Rock'n' Swing laji.

Laji kuvaus : Bugg on ruotsalainen Rock'n'swing-tanssi. Sitä tanssitaan nelijakoiseen musiikkiin. Perusaskel on helppo ja sen etuna on monikäyttöisyys. Bugg tanssissa on tärkeää ennakoiva vienti, sykkeen löytäminen kehoon sekä tanssillisuus. Ennakoiva vienti mahdollistaa naiselle vastuullisemman roolin ottamisen tanssissa, vapauden ja osallistumisen parin yhteisen tanssin luomiseen. Bugg on soljuvaa, linjakasta ja musiikka tulkitsevaa tanssia parhaimmillaan. Bugg tanssitaan sekä paikallaan tai salissa fiiliksen, tilna ja musiikin mukaan.

Bugin juuret juontavat 1960-70-luvuille ja tanssin kehitystä nykyiseen muotoonsa on edistänyt mm. ruotsalaisen iskelmämusiikin suosin kasvaminen. Perinteisin tapa on tanssia paikallaan ja pyörien. 1990 Luvulla tanssi kehittyi tanssiparin kuvioiden vuorotteluna eteneväksi. 2000-luvulla tanssi on saanut vaikutteita muista swing-tansseista mm. jalkatyöskentelun varioinnin ja vientitekniikoiden osalta.

Tervetuloa opettelmaan alkeita Bugg tanssista Perjantaina 2.10 klo 18.45-19.45 tanssilipun hinnalla (14€). Ohjaajina toimii Lahdessa toimivan Rock'n'Swing tansseja pyörittävän tanssiseuran Ohjaajat. Tanssikerho Jamn' Roll Ry.

Tässä vielä maistiaisia kyseisestä tanssista videon muodossa Bugg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti